Kétszínű fonott kalács

Kétszínű fonott kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 250 ml tej
  • 500 g finomliszt
  • 25 g friss élesztő
  • 100 g kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kakakópor
  • *

a kalács lekenéséhez:

  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük és hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Jól összedolgozzuk és letakarva langyos helyen egy órát kelesszük.

A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyikhez adunk hozzá kakaó port, amit jól beledolgozunk. Utána enyhén lisztezett munkalapon rudakat formázunk belőlük.

A rudakat összefonjuk és a fonatot a tepsibe helyezzük, megkenjük tojássárgával és meleg helyen újra kelni hagyjuk, kb. 20 percig. Ha letelt az idő, mielőtt behelyezzük a sütőbe újból megkenjük, és akkor szép fényes lesz a teteje. 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek