Kétszínű epreske

Kétszínű epreske
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 pohár liszt (300 g)
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 pohár cukor (200 g)
  • 1 pohár joghurt (315 g)
  • 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 pohár eper (250 g)
  • 1 pohár liszt (300 g)
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 pohár cukor (200 g)
  • 1 pohár joghurt (315 g)
  • 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 pohár eper (250 g)

Elkészítés:

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni.

A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38x22 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A lisztet egy tálba mérjük, és elkeverjük benne a sütőport.

A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet. Csomómentesre keverjük.

A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport. A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát. Az apró epreket a süti tetejére szórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!