Kétszersültes rakottas

Kétszersültes rakottas

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 10 szelet kétszersült (kisméretű)
  • 0,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás krémpor
  • 6 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 30 dkg lecsepegtetett magozott meggy vagy szilva befőtt

az edény kikenéséhez :

  • vaj

a szóráshoz:

  • morzsa

Elkészítés:

Ennél egyszerűbb és gyorsabb desszert kevés van!

Egy hőálló tálat vajjal kikenünk, és morzsával kiszórjuk. Beletesszük a lecsepegtetett gyümölcsöt, befedjük a kétszersült szeletekkel.

A tojásokat szétválasztjuk. Feltesszük melegedni a tejet, a krémport kikeverjük kevés vízzel. Amíg a tej forr, a fehérjéből habot verünk. Amikor forr a tej, beleöntjük a cukrot, a kikevert krémport, és összefőzzük.

A tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáját és a fehérjéből vert habot.

A krémet elsimítjuk a kétszersültön, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percen át sütjük. A sütőből kivéve tálaljuk.

Neked ajánljuk