Kétsonkás csirkemell tejszínes spenóttal

Kétsonkás csirkemell tejszínes spenóttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 fél csirkemellfilé
  • 15 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 8 szelet szárított sonka
  • *
  • a körethez:
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg friss spenót
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 fél csirkemellfilé
  • 15 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt
  • 2 ek. tejföl
  • 8 szelet szárított sonka
  • *
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kg friss spenót
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, zsebet vágunk rajtuk, és kívül-belül sóval, borssal bedörzsöljük. A gépsonkát felkockázzuk. A sajtot lereszeljük. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kockára vágott főtt sonkát, a reszelt sajtot, a tejfölt összekeverjük és csirkemellekbe töltjük. 2-2 szelet szárított sonkát a húsdarabokon körbetekerünk úgy, hogy kissé elcsúsztatjuk egymáson, és a hús tetején fogvájóval megtűzzük. Tepsire rakjuk, és a sütőben 40 percig sütjük.

Közben a fokhagymát megtisztítjuk, finomra felaprítjuk és serpenyőben, a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot, addig keverjük, míg a levelek összeesnek. Ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és a csirkehússal azonnal tálaljuk.

Így nem lesz száraz a csirkemell!

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti