Kétféle csokihab mandulás tallérral

Kétféle csokihab mandulás tallérral

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az étcsokis mousse-hoz:

  • 10 dkg
  • étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • kevés fehér rum

A fehércsokis mousse-hoz:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • kevés fehér rum

A mandulás tallérhoz:

  • 12,5 dkg cukor
  • 6 evőkanál narancslé
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 2 evőkanál citromlé
  • 6 dkg vaj
  • 3,5 dkg liszt
  • 6 dkg szeletelt mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A csokihabokat külön-külön elkészítem. Ehhez a csokikat külön vízgőz felett lassan olvasztom. A tejszínhabot nem túl keményre felverem, hozzáadom a tojássárgáját és a cukrot, majd a fehér rumot, végül az olvasztott csokit. Homogén állagúra keverem. Min. 2 órán át a hűtőbe rakom.

A mandula tallérhoz a vajon megpirítom a mandulát, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlét, a narancslét, a reszelt narancs héját, és végül a lisztet. Amit aztán jól elkeverek, és kis időre pihenni hagyom.

Sütőpapírra helyezem 1-1 kanállal a masszából. A mandulás kupacokat egyenes talpú pohár segítségével kör alakú pelyhekre formázom. Sütőben 185°C-on, kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A krémet kiveszem a hűtőből, habzsákba teszem, desszertes tányérokra rétegesen korongokat nyomok belőle, majd a mandulás tallérokkal tálalom

Neked ajánljuk