Kétcsokis torta

Kétcsokis torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához :

  • 200 g átszitált liszt
  • 140 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csipet só

a töltelékhez:

  • 200 g étcsokoládé
  • 180 g fehér csokoládé
  • fél kandírozott citrom
  • 30 cl tejszín
  • 1 teáskanál cukor
  • 125 g piros bogyós gyümölcs

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a lisztet és a kakaóport, hozzáadunk 120 g vajat, és kézzel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, 1 evőkanál vizet, a cukrot és a sót. Gyorsan kis cipóvá gyúrjuk, és 30 percre hűvös helyre tesszük.

Egy kivajazott tűzálló pitetálba simítjuk a tésztát, és villával megszurkáljuk. Lefedjük sütőpapírral, rászórjuk a sütőbabot. Ismét hűvös helyre tesszük még 30 percre. Közben sütőt 210 fokra előmelegítjük.

A félóráig pihentetett tésztát az előmelegített sütőbe toljuk, és 25 perc alatt megsütjük.

Az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadunk 20 cl forró tejszínt. A maradék tejszínt a cukorral felforraljuk, hagyjuk kihűlni, majd rászórjuk a reszelt fehér csokoládét is. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az apróra vágott kandírozott citromot is.

Levesszük a sütőbabot a kihűlt, megsült tortától. Ráöntjük először az étcsokoládés krémet és hagyjuk kihűlni. Majd a fehér csokoládés krémmel befedjük. Ismét hideg helyre tesszük, végül a piros gyümölcsökkel díszítjük.

Neked ajánljuk