Kétcsokis szelet

Kétcsokis szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 4 evőkanál forró víz
  • kis citromlé
  • 1/2 csomag sütőpor

a fehér csoki krémhez:

  • 1 zacskó dr. Oetker fehér csokis pudingpor
  • 3 dl víz
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 5 dkg fehér csoki
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín (Hulala)

a kakaós krémhez:

  • 1 csomag dr. Oetker étcsokis pudingpor
  • 3 dl víz
  • 20 dkg margarin
  • 15-20 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • rum vagy rumaroma
  • 2 dl tejszín (Hulala)
  • babapiskóta

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vízzel, pici sóval, hozzáadjuk a citromlevet, majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet is.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba) és kihűtjük.

A fehér csoki krémhez a vízben megfőzzük a pudingot, hozzáadjuk a cukrot, a tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és még melegen a vajat is. A krémet is kihűtjük.

A Hulalát keményre verjük, a teljesen kihűlt pudinghoz adjuk, és simára keverjük.

A kakaós krémhez szintén megfőzzük a pudingport, majd hozzáadjuk a csokit és a kakaóport. A margarint a cukorral habosra keverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk, simára keverjük, kis rummal ízesítjük, végül belekeverjük a keményre felvert tejszínhabot.

A piskótalapot keresztben (vagy ízlés szerint hosszában) kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük a kakaós krém felével, kirakjuk babapiskótával, és rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a másik lapot, kicsit lenyomkodjuk.

A fehér csokis krém 3/4 részével bevonjuk a tortát, a maradékból krémrózsákat nyomunk a tetejére.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk