Ketchupos csirkecomb széles metélttel

Ketchupos csirkecomb széles metélttel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db egész csirkecomb
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl főzőtejszín
  • ketchup ízlés szerint
  • 4 cikk sajt
  • a körethez:
  • 25 dkg széles metélt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 3 db egész csirkecomb
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • bors
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl főzőtejszín
  • ketchup
  • 4 cikk sajt
  • 25 dkg széles metélt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés:

A combokat beirdaljuk, sózzuk, borssal megszórjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, a bevagdosott combba tűzdeljük. Egy hőálló tálat 1 evőkanál étolajjal kikenünk, a combokat elrendezzük az alján.

A sajtot a ketchuppal krémesre keverjük, majd elkeverjük a tejszínnel és a felaprított szalonnával is. Ezzel az öntettel leöntjük a húsokat, majd rátesszük a hőálló tál tetejét.

A sütőt 200 fokra bemelegítjük. 40 percig sütjük fedővel, majd fedő nélkül tovább 10 percig.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Étolajon a zúzott fokhagymát kissé átfuttatjuk, majd a tésztát hozzákeverjük. Tálaláskor szárított bazsalikommal megszórjuk a tésztát, és rátesszük a ketchupos húst.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!