Ketchup házilag

Ketchup házilag
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg paradicsom
  • 40 dkg hagyma
  • 25 dkg alma
  • 1 csípős paprika
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 7 db szegfűszeg
  • 7 szem szegfűbors
  • kevés fahéj
  • nátrium benzoát
  • 1 kg paradicsom
  • 40 dkg hagyma
  • 25 dkg alma
  • 1 csípős paprika
  • 25 dkg cukor
  • 1 evőkanál
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 7 db szegfűszeg
  • 7 szem szegfűbors
  • kevés fahéj
  • nátrium benzoát

Elkészítés:

A paradicsomot és az almát megmossuk, csumáját kivágjuk, majd feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk, és a paradicsommal azonos nagyságú darabokra vágjuk.

Az egészet egy fazékba tesszük, majd hozzáadjuk a csípős paprikát, a sót, a fűszereket és a cukrot. Lassú tűzön pépesre főzzük.

Átpasszírozzuk, és felforraljuk. Hozzákeverjük a tartósítószert, és tisztára mosott, lecsepegtetett üvegekbe töltjük. Fedéllel még forrón lezárjuk az üvegeket.