Képviselőfánk

Képviselőfánk

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 dl víz
  • 12 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 5 egész tojás
  • csipet só

a krémhez:

  • 2 puding
  • fél liter tej
  • 1 Rama margarin
  • 15 dkg porcukor

a tetejére:

Elkészítés:

A vizet a margarinnal felfőzzük, majd beletesszük a lisztet. Addig kavargatjuk, amíg elválik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Kicsit megsózzuk, majd vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle (vagy zsákból kis halmokat nyomunk) a sütőpapíros tepsire – egymástól távol, mert nagyra fognak nőni.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt megsütjük. (A profi cukrászok kétféle módon ellenőrzik, hogy megsült-e: Ha a tészta, ahol szétrepedt ugyanolyan színű, mint a többi része, akkor megsült! Ha a fánkokat meglökjük, és azok könnyedén elcsúsznak, megsült.) Fontos, hogy a megsült tésztát a sütőben hagyjuk még 10 percig, e nélkül összeesik!

A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot, majd, amikor már kihűlt (!), kikeverjük a margarinnal és a porcukorral.

A fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük a krémmel, a tetejére kevés tejszínhabot nyomunk, majd rárakjuk a fánkok tetejét.

Neked ajánljuk