Képviselőfánk

Képviselőfánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 2 dl víz
  • 200 g Rama
  • 1 kávés kanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás

a krémhez:

  • 3 csomag vaníliás puding
  • 5 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 dkg Rama
  • 2 dl Hulala habtejszín
  • 0,5 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tésztához a vizet, a Ramat, a cukrot, a sót feltesszük melegedni, amikor a vaj elolvadt hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg sűrű egybe álló állaga nem lesz. Ezután kicsit kihűtjük és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük.

Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis kupacokat nyomunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd alacsonyra vége a hőmérsékletet, nyitott ajtónál még szárítjuk őket kb. 10 percig. A fánkokat még melegen késsel ketté vágjuk, hogy a gőztől ne essenek össze.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük a vaníliás cukorral. Ha kihűlt robotgéppel belekeverjük a margarint. A Hulalát a habfixálóval felverjük.

A fánktészta aljába először a vaníliás krémet nyomjuk, rá a habot majd befedjük a tészta tetejével. Porcukorral megszórva kínáljuk.

A receptet Ambrus Brigitta küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk