Képviselőfánk muffin

Képviselőfánk muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 70 g búzadara
  • 90 g cukor
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 125 g olvasztott lehűtött vaj/margarin
  • 4 evőkanál tej
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 200 g liszt
  • 70 g búzadara
  • 90 g cukor
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 125 g olvasztott lehűtött vaj/margarin
  • 4 evőkanál tej
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A muffin hozzávalóit összekeverjük (nokedli szerű tésztát kapunk).

A tésztát papírkapszlival bélelt muffin sütőbe adagoljuk, és 200 fokosra előmelegített sütőben megsütjük.

A kész muffinok kalapját ék alakban kivájjuk, félretesszük.

A pudingot megfőzzük a tejben a cukorral és kihűtjük. A kihűlt pudingos krémet összekeverjük a felvert tejszínnel. A muffinok üregébe betöltjük a krémet, ráillesztjük a kalapjukat, és vaníliás porcukorral meghintjük.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!