Képviselőfánk Klári módra

Képviselőfánk Klári módra

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • egy csipet só
  • 5 db tojás

a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 dl cukrásztejszín
  • a szóráshoz:
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A vizet, a vajat, a sót, a cukrot felesszük főni, és ha felforr, beleöntjük a lisztet és állandóan kavarjuk – addig, amíg össze nem áll, és elkezd recsegni a tészta. Lehúzzuk a tűzről és egy tojást gyorsan elkeverjünk benne. Hagyjuk kihűlni, ha langyos, akkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást és nagyon jól kidolgozzuk.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú tésztákat teszünk. (Távol egymástól, mert összenőnek.) 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük (egy tálba vizet teszünk, hogy gőzben süljön, így könnyű lesz a tészta), majd 20 perc után visszavesszük a hőt 140 fokra, és még 15 percig tovább sütjük (vagyis inkább szárítjuk).

Ha megsült, kivesszük a sütőből és még melegen recés késsel levágjuk a tejét a fánkoknak, hogy a gőz távozzon.

A krémet a következő módon készítjük el: 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, apránként hozzáadjuk a lisztet és egy kevés tejet, hogy folyós legyen. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és folyamatosan hozzákeverjük a tojáshoz, vigyázva nehogy rántotta legyen belőle, és vissza tesszük a tűzre, majd besűrítjük a krémet.

Ezután kihűtjük. A tejszínt felverjük. Ha kihűltek a fánkok, megtöltjük először krémmel, majd a tejszínnel. Rátesszük a fánkok tetejét, és megszórjuk porcukorral.

A receptet Szekeresné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk