Képviselőfánk glutén- és tejmentesen

Képviselőfánk glutén- és tejmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 200 g rizsliszt
  • 100 g margarin vagy /olaj, zsír/
  • 6 db M-es méretű tojás
  • 200 ml víz
  • csipet só
  • 1 teáskanál cukor

a krémhez:

  • 2 csomag Dr. Oetker vanília puding
  • 500 ml Joya mandulás tej
  • ízlés szerint cukor

a habhoz:

  • 200 ml Meggle Creme Patisserie decor hab
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker habfixáló

Elkészítés:

Nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk ezt a remek desszertet.

A vizet egy lábasban feltesszük a tűzhelyre, lassan felolvasztjuk benne a margarint, majd hozzákeverjük a lisztet, és folyamatosan kevergetve, égetett tésztát készítünk. Akkor jó, ha már elválik a lábas faláról, ekkor levesszük a tűzről és egyesével hozzákeverjük a tojásokat, végül a cukrot és sót. (Krémes állagú tésztát kell kapnunk!)

Habzsákba rakjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire dió nagyságú halmokat nyomunk belőle (kicsit távol egymástól, mivel megnőnek.) 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (Nem szabad közben a sütőt nyitogatni!) Aranybarnára sütjük, kivesszük, és levágjuk a tetejét.

Megfőzzük a vanília pudingot, ízlés szerint édesítjük, és rakunk bele ha kihűlt 1 evőkanál habot.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk