Képviselőfánk glutén- és tejmentesen

Képviselőfánk glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 200 g rizsliszt
  • 100 g margarin vagy /olaj, zsír/
  • 6 db M-es méretű tojás
  • 200 ml víz
  • csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • a krémhez:
  • 2 csomag Dr. Oetker vanília puding
  • 500 ml Joya mandulás tej
  • ízlés szerint cukor
  • a habhoz:
  • 200 ml Meggle Creme Patisserie decor hab
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker habfixáló
  • 200 g rizsliszt
  • 100 g margarin vagy /olaj, zsír/
  • 6 db M-es méretű tojás
  • 200 ml víz
  • csipet
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 csomag Dr. Oetker vanília puding
  • 500 ml Joya mandulás tej
  • cukor
  • 200 ml Meggle Creme Patisserie decor hab
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker habfixáló

Elkészítés:

Nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk ezt a remek desszertet.

A vizet egy lábasban feltesszük a tűzhelyre, lassan felolvasztjuk benne a margarint, majd hozzákeverjük a lisztet, és folyamatosan kevergetve, égetett tésztát készítünk. Akkor jó, ha már elválik a lábas faláról, ekkor levesszük a tűzről és egyesével hozzákeverjük a tojásokat, végül a cukrot és sót. (Krémes állagú tésztát kell kapnunk!)

Habzsákba rakjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire dió nagyságú halmokat nyomunk belőle (kicsit távol egymástól, mivel megnőnek.) 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (Nem szabad közben a sütőt nyitogatni!) Aranybarnára sütjük, kivesszük, és levágjuk a tetejét.

Megfőzzük a vanília pudingot, ízlés szerint édesítjük, és rakunk bele ha kihűlt 1 evőkanál habot.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!