Képviselőfánk Gizi módra

Képviselőfánk Gizi módra

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg liszt
  • 1,25 dl víz
  • csipet só
  • 0,5 mk sütőpor
  • 5 dkg margarin
  • 3 db tojás

A krémhez:

  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 20-25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • 5 dl habtejszín
  • 6 db tojás

Elkészítés:

A vizet a csipet sóval és a margarinnal felforralom, majd hozzáadom a lisztet, és alaposan összekeverem. Pár percig folyamatosan kevergetve addig pirítom a tésztát, míg teljesen elválik az edény falától.

Ezután leveszem a tűzről, hozzáadok 1 tojást, majd jól összekeverem. Ezután hozzáadom a második tojást, és úgy is jól összekeverem. Végül a harmadik tojást felütöm egy tálba, és hozzákeverem a sütőporral együtt, majd szintén a masszához keverem. Pár perc alatt szép simára keverem a tésztát.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztából vizes kézzel diónyi golyókat formálok, majd távolabb egymástól ráhelyezem a sütőpapírra.

A sütőbe egy kisebb edénybe vizet teszek, majd előmelegítem. Ezután az előmelegített kb. 200 fokos sütőbe helyezem a tepsit, majd pár perc alatt szép aranybarnára sütöm a fánkokat. Amikor már szépen megsültek, a gázt elzárom, a sütőajtót résnyire kinyitom, és így hagyom kihűlni a tésztát.

A krémhez a tojások sárgáját egy tálba teszem, a cukor felével, a vaníliás cukorral és egy kevés tejjel simára keverem. Ezután egyesével hozzáadom a pudingport, és addig keverem, míg sima állagú nem lesz. A maradék tejet a maradék cukorral felteszem forrni, majd állandó keverés mellett hozzákeverem a pudingos keveréket. Kevergetve pár perc alatt sűrű masszává főzöm.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd apránként, óvatosan a forró masszához keverem, és kihűtöm. Közben a habtejszínt kemény habbá verem.

A kihűlt fánkok tetejét levágom, majd a pudingos krémmel megtöltöm. Tetejére rákanalazom a felvert tejszínhabot. Végül visszahelyezem a levágott kis tésztalapot, majd a tetejét porcukorral megszórom.

Neked ajánljuk