Képviselőfánk gesztenyés krémmel

Képviselőfánk gesztenyés krémmel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 nagy tojás
  • a krémhez:
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 ml rumaroma
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín
  • a kalapok kenéséhez:
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl étolaj
  • csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 4 nagy tojás
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 ml rumaroma
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál étolaj

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, a tűzről lehúzzuk, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre, addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától. Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverjük, amíg jó fényes lesz a tészta.

Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban nyomunk a tésztából. Ezután a fánkot és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, fél óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 10 perc után 200 fokra visszavesszük és a fánkokat készre sütjük. (Én közben betakartam alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.) Ha megsült, a sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett. A kalapjukat levágjuk, ha van benne hártya, akkor eltávolítjuk.

A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a vajat, rumaromát és a gesztenyemasszát. Habosra keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük.

A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk, majd félre tesszük száradni. A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel, majd a krém tetejére tejszínhab kerül. Ezután rátesszük a csokis kalapokat.

Jól lehűtve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!