Képviselőfánk eperhabosan

Képviselőfánk eperhabosan
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 14 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 6 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 lap zselatin
  • 50 dkg eper
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 lap zselatin
  • 50 dkg eper

Elkészítés:



Forraljunk fel 2,5 deci vizet a vajjal!
Szórjuk bele a lisztet és a sót, majd pirítsuk kevergetve addig, míg a tészta elválik az edény falától!
Húzzul félre a masszát, hagyjuk pár percet hűlni, majd üssük bele egyenként a tojásokat!

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral!
Tegyük a masszát habzsákba, majd nyomjunk 14 darab halmot a tepsibe!
Hagyjunk nagy távolságot köztük!
Süssük 20 percet 200 fokra előmelegített sütőben!
Vágjuk ketté vízszintesen, még melegen!
Hagyjuk hűlni!

Áztassuk vízbe a zselatint
Szeleteljük fel a megmosott eper felét!
A többit pépesítsük össze, és tegyük bele a cukrot!

Nyomkodjuk ki a zselatint, olvasszuk fel kis lángon, majd keverjük össze az eperpürével!
Verjük kemény habbá a tejszínt a vaníliás cukorral!
Forgassuk bele a pürébe!

Tegyük a krémet habzsákba, majd nyomjunk a fánkocskák aljára egy adagot!
Rakjuk ki eperszeletekkel!
Tegyük rá a tetejüket!
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti