Képviselőfánk

Képviselőfánk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az égetett tésztához:
  • 2 dl víz
  • 10 dkg zsír
  • kevés só
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • a krémhez:
  • 5 tojás
  • 6 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • a tetejére
  • 3 dl tejszínhab
  • 2 dl víz
  • 10 dkg zsír
  • kevés
  • 20 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 5 db tojás
  • 6 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag Dr. Oetker vaníliás pudingpor
  • a tetejére
  • 3 dl tejszínhab

Elkészítés:

A tésztához a vizet felforraljuk, beletesszük a zsírt, és ha elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és a sót. Addig keverjük kis lángon, amíg az edény falától elválik a tészta. Ezután levesszük a tűzről, és egyenként jól elkeverjük a tojásokkal. 1 órát pihentetjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire jó nagy diónyi darabokat teszünk (habzsákkal), és gőzös sütőben 220 fokon kb. 20 percig sütjük (ha már kapott egy kis színt), majd visszavesszük a hőfokot 200 fokra, és még további 5 percig sütjük (ajtót nem nyitogatunk).

Ha letelt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, résnyire nyitjuk az ajtót, és úgy hagyjuk kihűlni. A krémhez a fele tejjel simára keverjük a tojások sárgáját 5 dkg cukorral és a pudingporral.

A tojások fehérjét gőz felett 10 dkg cukorral keményre verjük. A tej másik felét feltesszük, ha forró, beleöntjük a tojásos masszát, és sűrű krémmé főzzük. Levesszük a tűzről, még melegen belekeverjük a tojások kemény habját. Kissé hűlni hagyjuk.

A kihűlt tésztánk tetejét recés késsel levágjuk, majd a közepébe töltjük a vaníliás krémet, a krémre nyomunk a keményre felvert tejszínhabból, és ráhelyezzük a tészta kalapját. Porcukorral szórva tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!