Képviselőfánk

Képviselőfánk
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 tojás töltelék
  • 250 ml cukrászhab
  • fél csomag habfixáló
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 evőkanál cukor
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 tojás töltelék
  • 250 ml cukrászhab
  • fél csomag habfixáló
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 evőkanál cukor
  • porcukor

Elkészítés:

A vizet felforraljuk és hozzáadjuk a margarint. A két hozzávalót összefőzzük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet, és a tűzön addig főzzük/égetjük a tésztát, ameddig az el nem válik az edény falától.

Ezután a masszát kihűtjük, majd egyenként robotgép segítségével hozzá dolgozzuk a tojásokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe két kanál segítségével apró gombócokat formázunk belőle. A tésztát forró sütőbe tesszük és először magas hőfokon sütjük, majd később alacsony hőfokon szárítjuk.

A szépen felfújódott és megsült fánkokat még melegen ketté vágjuk.

A pudingport a cukorral összekavarjuk, majd óvatosan hozzáadjuk a tejet és készre főzzük.

A pudingot miután kihűtöttük bele kanalazzuk a fánkok alsó részébe. A cukrászhabot a habfixálóval felverjük és a pudingok tetejére kanalazzuk. Ezután ráhelyezzük a fánkok tetejét és porcukorral díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!