Képviselő fánk málnaöntettel

Képviselő fánk málnaöntettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az égetett tésztához:
  • 1 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg liszt
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 4 db egész tojás
  • *
  • a málnaöntethez:
  • 10 dkg málna
  • 2 evőkanál cukor
  • pár csepp balzsamecet
  • fél csomag tejszínes főzős pudingpor
  • *
  • a krémhez:
  • fél csomag vaníliás krémes krémpor
  • 4 dl hideg tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg liszt
  • csipet
  • csipet cukor
  • 4 db egész tojás
  • 10 dkg málna
  • 2 evőkanál cukor
  • pár csepp balzsamecet
  • fél csomag tejszínes főzős pudingpor
  • fél csomag vaníliás krémes krémpor
  • 4 dl hideg tej
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a cukorral, a sóval és a margarinnal feltesszük főni, ha elolvad a margarin és elkezd forrni a víz, azonnal beszórjuk a lisztet és állandóan keverjük, egészan addig, amíg a tészta össze nem áll, és elkezd csipogni, serceg, ekkor elkészült a tészta.

Amikor levesszük a tésztát a tűzről azonnal beleütünk egy egész tojást és robotgéppel gyors fordulaton elkeverjük a tésztába. Majd a többi tojást is egyesével a tésztába dolgozzuk. Akkor jó az égetett tésztánk, ha a habverőről lustán pottyan le és lassan szétterül.

Csillag csöves habzsákba szedjük és sütőpapírral bélelt tepsibe közepes méretű halmokat nyomunk. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőt és még 20 percig sütjük, vagy inkább szárítjuk. Szép pirosnak ropogósnak kell lenni a tetejének. Ha kivettük a sütőből, recés késsel levágjuk a tejét, hogy ne essen össze, és ropogósra száradjon.

Amíg sül a tészta, elkészültjük a málnakrémet: a málnára szórunk 2 evőkanál cukrot, pár csepp balzsamecetet, felfőzzük, majd át passzírozzuk.

A pudingport egy kevés vízzel elkeverjük. Az átpasszírozott málnalevet feltesszük forrni, ha felforrt becsurgatjuk a pudingport és visszatesszük a tűzre, ha egyet puffan kész a málna krém.

A vanília krémporra ráöntjük a tejet és egy habverővel 3 perc alatt felverjük és már be is sűrűsödik. Az 1 dl felvert tejszínnel lazítjuk a krémet.

A hideg tejszínt kemény habbá verjük. A vaníliakrémet és a tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük. A kihűlt képviselőfánkokat megtöltjük a vaníliakémmel a krém tetejére tejszínt nyomunk. Majd rárakjuk a képviselőfánk tetejét kalapját és megszórjuk porcukorral. A tetejére málna öntetet csurgatunk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti