Kenyértorta

Kenyértorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg-os kenyér, szeletelve
  • 30 dkg sonka
  • 30 dkg téliszalámi
  • 30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve
  • 50 dkg kenővaj (ízesített, natúr –
  • ízlés szerint)
  • 3 főtt tojás
  • 100 ml tartármártás
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 paradicsom
  • uborka
  • lila hagyma
  • koktélparadicsom
  • 1 kg-os kenyér, szeletelve
  • 30 dkg sonka
  • 30 dkg téliszalámi
  • 30 dkg edami sajt vékony lapokra szelve
  • 50 dkg kenővaj
  • 3 főtt tojás
  • 100 ml tartármártás
  • 10 dkg vaj
  • 2-3 db paradicsom
  • uborka

Elkészítés:

Egy lapos tálcát bevonunk fóliával. A három főtt tojást villával szétnyomkodjuk és kikeverjük a tartármártással, pici sóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A paradicsomokat vékonyra felkarikázzuk.

A tálcára lerakunk egy sor kenyeret, lehetőleg minél szorosabban egymás mellé. Megkenjük az első réteg kenővajjal, rárakunk egy sor sonkát. Erre tesszük a következő réteg kenyeret, amire rákenjük a tojásos krémet, ezt megrakjuk a felkarikázott paradicsommal, majd megint egy réteg kenyér. Újra kenővaj, erre kerül egy réteg téliszalámi, majd beborítjuk a kenyérrel.

Az egészet körben és felül is bevonjuk a maradék kenővajjal. Ezt követően a lapokra szelt sajttal szépen befedjük a tortát úgy, hogy illeszkedjenek egymáshoz a lapok. Kicsit megnyomkodjuk, hogy egyenletes legyen, ezután díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Mandák Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti