Kenyérlángos

Kenyérlángos

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő (7g)
  • 1 mokkáskanál tengeri só
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj

a feltéthez:

  • 25 dkg feta sajt
  • 1 kis üveg fekete olívabogyó
  • 1 kis üveg zöld olívabogyó
  • 1 kis üveg marinált pirospaprika
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót és annyi meleg vizet (kb. 2 dl), hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk és konyharuhával letakarva langyos helyen, legalább a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk bélelni vele egy tepsit.

Ezután egyenletesen rászórjuk a kicsi kockákra darabolt feta sajtot, a karikákra szelt fekete, zöld olívabogyót, a szintén felkockázott paprikát és meglocsoljuk olívaolajjal. Még 20 percig kelesztjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a lepényeket kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp: A kenyérlángosra szórhatunk hagymát, szalonnát, kolbászt is.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk