Kenyérlángos

Kenyérlángos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db közepes főtt áttört krumpli
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz (kb.)
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál só
  • a feltéthez:
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg Edami szeletelt sajt darabolva
  • 20 dkg házi főtt sonka
  • 10 dkg házi füstölt kolbász
  • 3 darab lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • a tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • (a tepsi 20×30 cm-es)
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db közepes főtt áttört krumpli
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg Edami szeletelt sajt darabolva
  • 20 dkg házi főtt sonka
  • 10 dkg házi füstölt kolbász
  • 3 darab lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

1 dl langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy tálban összekeverjük a sóval. Hozzáadjuk az összetölt burgonyát, az étolajat és a megkelt élesztőt.

A megmaradt langyos vízzel puha tésztát gyúrunk, és letakarva a duplájára kelesztjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. A sütőből kivesszük, majd megkenjük zúzott fokhagymával ízesített tejföllel. Gazdagon megszórjuk a darabokra vágott sonkával, kolbásszal, a tetejét reszelt sajttal hintjük meg. Visszatesszük a sütőbe, és további 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szép színt kap.

Lilahagymával tálaltam, rá is lehet sütni, de mi így szeretjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!