Hozzávalók:
  • 4 db csülök
  • 1 fej káposzta
  • 50 dkg császárszalonna
  • 2 hagyma
  • 4 lilahagyma
  • 1,5 kg burgonya
  • 1,5 dl olaj
  • 1 erőleveskocka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • egész bors
  • bors
  • sertés sült fűszerkeverék
  • 10 dkg vaj
  • 4 db csülök
  • 1 fej káposzta
  • 50 dkg császárszalonna
  • 2 hagyma
  • 4 lilahagyma
  • 1,5 kg burgonya
  • 1,5 dl olaj
  • 1 erőleveskocka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • köménymag
  • egész bors
  • bors
  • sertés sült fűszerkeverék
  • 10 dkg vaj

Kemencében sült csülök káposztaágyon burgonyával

Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A csülköket megtisztítjuk, és felrakjuk annyi vízben főni, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, egész borssal, fokhagymával és leveskockával. Forrásig nagy lángon, majd takarékon főzzük fél órát. Tűzről levéve a csülköket kivesszük a főzőléből, és állni hagyjuk.

A káposztát és a vöröshagymákat felvágjuk. A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát. Sóval és egész köménnyel ízesítjük, saját levében kb. fél órát fedő alatt pároljuk.

A császárszalonnát felkockázzuk, zsírjára engedjük, de nem pirítjuk meg, majd leszűrjük és külön rakjuk a szalonnát és a zsírt.

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és negyedeljük. A szalonna zsírjával összekeverjük, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, és tepsibe tesszük.

A párolt káposztát összekeverjük a szalonnával, és elterítjük egy nagy tepsibe, rászórjuk és elrendezzük a karikára vágott lilahagymát. Egyenlő távolságra egymástól elrendezzük a csülköket ezen a káposztaágyon, és a sertéssült fűszerrel megszórjuk a csülköket, de úgy, hogy a káposztára ne kerüljön belőle.

Alufóliával betekerjük, és a felfűtött kemencébe tesszük 40-45 percre. Utána a fóliát levesszük, visszatesszük 45-55 percre, hogy szép pirosra süljön. Ezzel egy időben betoljuk a fűszeres zsíros krumplit is, és pirosra sütjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti