Kelt sajtos pogácsa

Kelt sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 50 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 3-4 dl tejfölt
  • tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kanál só

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben megkelesztem. A margarint a liszttel szétmorzsolom, a közepébe mélyedést készítek, és belerakom az egész tojásokat, a megkelt élesztőt, a sót, és annyi tejföllel gyúrom össze, hogy ne túl kemény tésztát kapjak.

Közben rászórom a reszelt sajtot is és addig gyúrom, amíg teljesen sima, hólyagos lesz a tészta. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztem. Ekkor kilisztezett deszkára borítom, és másfél cm vastagra kinyújtom. Tetejét késsel bevagdalom, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.

Vékonyan kikent tepsibe rakom és megsütöm. Ebből a mennyiségből három nagy méretű tepsire való pogácsa lesz.

KATEGÓRIÁK

Neked ajánljuk