Hozzávalók:
  • 8 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk. porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • A sütéshez:
  • 2 dl olaj
  • A töltéshez:
  • savanykás lekvár
  • 8 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk. porcukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 2 dl olaj
  • savanykás lekvár

Kelt palacsinta

Elkészítési idő
3,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Futtassuk fel az élesztőt a tejjel és a porcukorral. Adjuk hozzá a maradék tejet, a lisztet, a tojást, egy csipet sót, és keverjük sűrű palacsintatésztává.

Takarjuk le, és hagyjuk kelni 45 percet egy langyos helyen.

Süssük ki mint egy rendes palacsintát, viszont ne ijedjünk meg, ha vastagabb lesz a tésztája a szokásosnál.

Töltsük meg a lekvárral, tekerjük fel, hintsük meg porcukorral.