Kelt meggyes-túrós pite

Kelt meggyes-túrós pite

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg puha vaj
  • 7 cl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg félzsíros túró
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 40-45 dkg meggy (kimagozva)

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatajuk. A lisztet a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a tejet felforraljuk, a búzadarát beleszórjuk, és keveréssel sűrűre főzzük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a darát, végül a 3 tojás fehérjéből vert kemény habot finom mozdulatokkal beleforgatjuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk, és egy kivajazott tortaformába fektetjük, elegyengetjük, villával sűrűn megszurkáljuk. Beborítjuk a túrós masszával, majd a meggyel kirakjuk.

Előremelegített 190 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Neked ajánljuk