Kelt kókusztekercs

Kelt kókusztekercs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 1 teáskanál cukor

A töltelékhez:

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

Kevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és rugalmas tésztává dolgozzuk 2 cipót formálunk belőle, letakarva kb. fél órát pihentetjük a tésztát.

Addig elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A vízgőzről levéve a kókuszreszeléket belekeverjük.

A tésztánkat téglalap alakúra kisodorjuk, a töltelék felét rákenjük, majd feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk, sütőlemezre sorakoztatjuk. A tészta másik felével is így járunk el.

A sütőt bemelegítjük és sütjük.

Neked ajánljuk