Kelkáposztás lasagne

Kelkáposztás lasagne

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 doboz darálthús konzerv
  • 1 csomag lasagne tészta
  • fél fej kelkáposzta
  • fehérmártás
  • pörkölt krém
  • pirospaprika
  • 12 dkg sajt
  • 1 hagyma
  • ételízesítő
  • margarin
  • oregánó
  • 5 tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Megmosom, finomra vágom a hagymát, megdinsztelem egy kevés olajon. Ráteszem a darált husit, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, oregánóval, adok hozzá egy kis pörkölt krémet, és készre pirítom. (Egy pici vizzel csak szaftosabb lesz!).

Megfőzöm a nagyobb darabokra tépkedett kelkáposztát, leszűröm, félreteszem.

Keményre főzöm a tojásokat, megpucolom, felszeletelem.

A fehérmártáshoz felolvasztok vajat, hozzáadok annyi lisztet, hogy krémszerű masszát kapjak. Öntök hozzá tejet, majd habverővel addig kevergetem, amíg pudingszerű krémet nem kapok. Leveszem a tűzről, fűszerezem borssal, és ételízesítővel.

A lasagne tésztát beteszem egy kivajazott jénaiba, öntök rá egy adag husit, majd fehérmártást.

Erre újabb réteg tészta jön, majd kirakom tojásokkal, sózom, öntök rá fehérmártást.

Tészta következik, majd káposzta, só és fehérmártás.

Ezt addig ismételem amíg tele nem lesz a jénai, vagy el nem fogynak a hozzávalók. De a legfelső réteg fehérmártás legyen! Megszórom a tetejét reszelt sajttal, ráteszem a jénai etejét, majd előmelegített sütőben 30-40 percig fedővel, 10 percig fedő nélkül készre sütöm.

Neked ajánljuk