Kelkáposzta-ropogós

Kelkáposzta-ropogós

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 15 dkg csirkepörkölt maradék
  • 1 tojás
  • 1 zsemle
  • 2 kanál tejföl
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. A pörköltmaradékot ledaráljuk. Összekeverjük a beáztatott és kicsavart zsemlével, a kelkáposztával, a tojással, a zsemlemorzsával és a tejföllel.

Hosszúkás kolbászkákat formázunk a masszából, majd tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.

Bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Neked ajánljuk