Kelkáposzta főzelék sült kolbásszal

Kelkáposzta főzelék sült kolbásszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 pohár tejföl
  • vegeta
  • őrölt kömény
  • kb. 1,5 l víz
  • 1 csomag debreceni vagy grill kolbász
  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 pohár tejföl
  • vegeta
  • őrölt kömény
  • 1,5 l víz
  • 1 csomag debreceni vagy grill kolbász

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, majd apróra (kb. 2x2 cm) vágjuk, majd egy mélyebb lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a káposztát. Felforraljuk, majd sóval, 1-2 csipet vegetával és őrölt köménnyel ízesítjük.

Amikor a káposzta puhára főtt, elkészítjük a habarást. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd kb. 1 dl vízzel tovább hígítjuk. A kész habarást sűrű kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.

A debreceni- vagy grill kolbászt teflonos serpenyőben takarék lángon ropogósra sütjük, a főzelékkel tálaljuk

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti