Kelkáposzta főzelék sült kolbásszal

Kelkáposzta főzelék sült kolbásszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 40 dkg sütnivaló kolbász
  • 2 közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 csipet köménymag
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • *
  • a kolbász sütéshez:
  • 4 evőkanál zsír
  • 60 dkg kelkáposzta
  • 40 dkg sütnivaló kolbász
  • 2 közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 csipet köménymag
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zsír

Elkészítés:

A kelkáposztát nagyobb, a burgonyát kisebb, a fokhagymát apró kockára vágjuk.

Egy lábasba belerakjuk a kelkáposztát, a burgonyát, a fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, és lassú tűzön főzzük, de nem teljesen puhára.

Elkészítjük a rántást: az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, világosra pirítjuk, felengedjük hideg vízzel és ráöntjük a kelkáposztára, elkeverjük, ha újra felforr, akkor kész.

A zsírt megmelegítjük, belerakjuk a kolbászt és fedő alatt szép pirosra sütjük. A főzelékkel együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti