Kelkáposzta főzelék fasírttal

Kelkáposzta főzelék fasírttal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény

A fasírthoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • 2 db zsemle
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • tej

Elkészítés:

A kelkáposztát és a burgonyát felaprítom. Egy edénybe belerakom a káposztát és a burgonyát, és annyi forró vízzel öntöm fel, hogy ellepje. Megsózom, beleteszek őrölt köményt és elkezdem főzni.

Rántást csinálok az olajból és a lisztből, leveszem a tűzről, zúzott fokhagymát rakok hozzá, amit elkeverek benne.

Miután a burgonya is megfőtt, a rántásba öntöm a káposzta levét, csomómentesre keverem és visszaöntöm a lábosba. Újra forralom az egészet.

A darált húshoz hozzáadom a tojásokat és a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemledarabokat is. Megfűszerezem, majd kis fasírtokat formázok belőle, és olajban kisütöm.

Neked ajánljuk