Kelkáposzta főzelék fasírttal

Kelkáposzta főzelék fasírttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2 nagyobb darab burgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • 1,5 l víz
  • bors
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2 nagyobb darab burgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • 1,5 l víz
  • bors
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1,5 evőkanál finomliszt

Elkészítés:

A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a többit 2 cm vastag csíkokra szeljük. Bő vízben megmossuk, majd hagyjuk jól lecsepegni. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.

Egy edényben a vajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, ezután felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük a kelkáposztát és 10 perc múlva a burgonyát. Fűszerezzük és mérsékelt tűzön készre főzzük.

A lisztet elkeverjük a tejföllel, majd hozzáadunk egy merőkanálnyit a főzelék levéből. Csomómentesre keverjük, visszaöntjük a főzelékbe, és még egy picit főzzük, hogy összeérjenek az ízek.

Én fasírttal tálaltam, de lehet sült virslivel vagy kolbásszal is.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti