Kelet-mediterrán padlizsánsaláta

Kelet-mediterrán padlizsánsaláta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 közepes padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál tahina
  • 2 kávéskanál só
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 púpozott teáskanál őrölt római kömény
  • 2 púpozott teáskanál sumac
  • 1 evőkanál apró szemű kapribogyó
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöld finomra vágva
  • ¼ teáskanál cayenne bors vagy chili

Elkészítés:

A padlizsánokat megmosom, villával alaposan megszurkálom 200 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc egészen puhára sütöm.

Meghámozom, apróra vágom. Egy nagy keverőtálba teszem, belekanalazom a tahinát. Fokhagymanyomón átpréselem a fokhagymát, hozzáöntöm a citromlevet, sózom, fűszerezem. Villával összekeverem. Ekkor beleteszem a finomra aprított petrezselyemzöldet, végül a kapribogyót. Az egészet újra alaposan összedolgozom.

Tálra halmozom, fűszerekkel.

Hasonló receptek