Kelesztés nélküli olajos sós kiflik

Kelesztés nélküli olajos sós kiflik
Elkészítési idő
4,0 15 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 dl (langyos) tej
  • 10 g élesztő
  • 25 dkg margarin
  • sajt
  • szezámmag
  • virsli
  • 1 kg liszt
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 10 g szárított élesztő
  • 25 dkg margarin
  • sajt
  • szezámmag
  • virsli

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a cukorral elkeverjük.

Kevés tejet langyosítunk és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, az olajat és a langyos tejet, majd tésztát gyúrunk. Az elkészült tésztát nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!!!

A tésztát 8 cipóra osztjuk, a cipókat kerekre nyújtjuk. Minden kinyújtott cipót 8 szeletre vágunk, és a vastagabb végébe egy-egy darab margarin darabkát – sajtot vagy virslit – helyezünk el, és szépen feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.

A kifliket tojással megkenjük, tetejükre reszelt sajtot, vagy szezámmagot szórunk, és előmelegített sütőben 15 perc alatt arany barnára sütjük.