Kelesztés nélküli kifli

Kelesztés nélküli kifli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 1 kicsi tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • a tetejére:
  • 1 kicsi felvert tojás
  • a sós kifli lekenéséhez:
  • 4 dkg puha vaj
  • só ízlés szerint
  • a mákos kiflihez:
  • 8 dkg darált mák
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kicsi citrom reszelt héja
  • kicsi tej az összeállításhoz
  • 30 dkg liszt
  • 1 kicsi tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 kicsi felvert tojás
  • 4 dkg puha vaj
  • só ízlés szerint
  • 8 dkg darált mák
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kicsi db citrom reszelt héja
  • kicsi tej

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk és a többi alapanyaggal összekeverjük. Szép simára dagasztjuk. Két cipót formázunk belőle. (Most kisebb kiflikre vágytam, így elfeleztem. Ha nagyobbat szeretnénk, akkor egy cipónk lesz.)

Kör alakúra kinyújtjuk, a sósat puha vajjal lekenjük, egy kis sóval megszórjuk, 8 cikkre vágjuk, szélesebb felénél indulva feltekerjük. A sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással lekenjük, szezámmaggal meghintjük. A másik cipót is kinyújtjuk, 8 cikkre vágjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A cikkek felső felére tesszük a mákos tölteléket, majd feltekerjük. Sütőpapírra tesszük, tojással lekenjük. Hideg sütőbe téve, 190 fokra bekapcsolva szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!