Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt

Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • só (ízlés szerint)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fűszerpaprika

a töltelékhez:

  • 6 db főtt tojás
  • 30 dkg kelbimbó
  • 2 kávéskanál só

a tetejére:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

A kelbimbót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. Megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és ezt is a húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Jól összedolgozzuk.

A munkafelületre egy nagyobb fóliát terítünk. Rátesszük a húsmasszát, és egyenletesen tégla alakúra elsimítjuk. Elosztjuk rajt a főtt-tojás-kockákat, kettévágott, főtt kelbimbót, és a fólia segítségével feltekerjük.

Olajjal kikent tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a zsemlemorzsával, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Miután megsült, kicsit kihűtjük, és felszeleteljük.

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk