Kelbimbósaláta II.

Kelbimbósaláta II.

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 db gránátalma
  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál cukor (v. édesítőszer)
  • őrölt színes bors
  • 2-3 evőkanál mogyoróolaj

Elkészítés:

A kelbimbó külső leveleit leszedjük, majd megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. Ezután félbevágjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. Ezután ízlés szerint sózzuk, frissen őrölünk rá borsot, meglocsoljuk 1-2 evőkanál mogyoróolajjal (vagy ízlés szerinti olajjal) és előmelegített sütőben (közepes fokozat) 15-20 perc alatt készre sütjük.

A dresszinghez a maradék olajat összekeverjük a citromlével, ízlés szerint cukrozzuk, vagy édesítőszerrel édesítjük és félretesszük.

A gránátalmát kimagozzuk – úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele. A megsült kelbimbót egy tálba tesszük, megszórjuk a gránátalma maggal, és a mogyoróval, majd meglocsoljuk a dresszinggel.

Tálalhatjuk melegen vagy ízlés szerint hidegen is. Kínálhatjuk sültek mellé, de így magában is fogyaszthatjuk vacsorára.

Neked ajánljuk