Kelbimbós tészta mandulával

Kelbimbós tészta mandulával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • őrölt bors
  • 50 dkg szarvacska tészta
  • 40 dkg kelbimbó
  • 1 szál zellerzöld
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 dkg szeletelt mandula
  • 3 dl 30%-os tejszín
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát sós, forró vízben! Szűrjük le és csepegtessük le!

Főzzük roppanósra a kelbimbót forró, sós vízben! Szűrjük le, majd vágjuk félbe a nagyobb darabokat! Pirítsuk meg a vagdalt mandulát forró olajon! Rakjuk hozzá a kelbimbót, forgassuk össze, majd adjuk hozzá a tésztát is! Öntsük fel a tejszínnel, és szórjuk meg sóval, aprított petrezselyemmel és borssal! Ízesítsük zellerzölddel! Főzzük össze közepes lángon 3 perc alatt!

Neked ajánljuk