Kelbimbós-mandulás szarvacska tészta

Kelbimbós-mandulás szarvacska tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg szarvacska tészta 40 dkg kelbimbó 1 csokor petrezselyem 1 szál zeller zöld 3 evőkanál olaj 6 dkg szeletelt mandula 3 dl 30%-os tejszín

Elkészítés:

Vizet forralunk a tésztafőzéshez és a kelbimbóhoz. A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A petrezselymet és a zellerzöldet leöblítjük, apróra vágjuk. A szarvacska tésztát sós forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A kelbimbót szintén sós forró vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. Fontos, hogy a kelbimbót ne főzzük szét, maradjon egybe, legyen roppanós, mert a szétfőtt kelbimbó nem gusztusos, és az ízes sem az igazi. Felforrósítjuk az olajat, a szeletelt mandulát zsemleszínűre pirítjuk rajta. Rászórjuk a kelbimbót, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a főtt tésztát, felöntjük a tejszínnel, és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, zellerzölddel ízesítjük. Ha felforrt közepes tűzön 2-3 percet összefőzzük, majd forrón tálaljuk. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal. Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva 1 adag: 765 kcal

Hasonló receptek