Keksztekercs mézeskalácsból

Keksztekercs mézeskalácsból
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált GM mézeskalács vagy GM mézes keksz
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tej/kókusztej
  • kókuszreszelék
  • a krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 50 dkg darált GM mézeskalács vagy GM mézes keksz
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tej/kókusztej
  • kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

Ha elmúlik Karácsony... (De természetesen előtte is elkészítheted.)

Összekeverjük a darált mézeskalácsmorzsát, a kakaóport, a vaníliás cukrot, és annyi tejet, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát 2 részre osztjuk (2 tekercs lesz), alufóliára tesszük, majd fóliával betakarjuk és tésztalappá nyújtjuk - először az egyiket, majd a másik darabot is.

A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kókuszreszelékkel. Az így kapott krémet is kettéosztjuk, és megtöltjük vele a tekercseket. Alufólia segítségével feltekerjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.

Vékony szeletekre vágva kínáljuk.

Jól tűri a fagyasztást is!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!