Keksztekercs dióval és olvasztott kakaós mogyorós krémmel díszítve

Keksztekercs dióval és olvasztott kakaós mogyorós krémmel díszítve

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg háztartási keksz (darált)
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 dl feketekávé
  • 1 evőkanál lekvár vagy dzsem
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl tej
  • kb. 1 csomag vaníliás cukor

a krémhez:

  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vérnarancs aroma

a tetejére:

  • 1-2 marék dió
  • 4-5 evőkanál olvasztott csokoládé

a tálaláshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

A 25 dkg háztartási kekszhez hozzáadjuk, majd elkeverjük vele a porcukrot, kávét, a lekvárt (tetszés szerint, bármilyen lehet), a kakaóport, a vaníliás cukrot, és a végén apránként hozzáöntjük a tejet. Sima tésztát kell kapnunk, ami, nem ragad.

A töltelékhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az aromát is.

A kekszes tésztát kinyújtjuk. (A deszkát előtte porcukorral szórjuk le, hogy ne ragadjon oda a tészta.) Elkenjük rajta a vajas krémet, majd jó szorosan feltekerjük, rászórunk diót és olvasztott csokoládét is. Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap, tálalás előtt megszórjuk cukorral, majd felszeleteljük.

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk