Kekszszalámi

Kekszszalámi

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb ostyalap

a krémhez:

  • 1 kg háztartási keksz
  • 4 dl tej
  • 50 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • rumaroma (ízlés szerint)

Elkészítés:

A fele kekszet ledaráljuk, a másik felét eltördeljük.

A tejet, cukrot, rumaromát feltesszük főni, belekeverjük a kakaóport. Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a vajat, majd amikor elolvadt benne, belekeverjük a darabos kekszet.

Nedves konyharuhára tesszük egymástól kicsit távolabb a két ostyalapot, majd forrón rákenjük a fele tölteléket az egyik, majd a másik ostyalapra.

2-3 percet várunk vele, hogy az ostyalap puhuljon, majd szorosan feltekerjük mind a kettőt és folpackba tekerve, hagyom kihűlni.

Ha már kihűlt, mehet is a hűtőbe, hogy „összeérjen”, 1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeleteljük.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk