Kekszszalámi

Kekszszalámi
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 4 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg zselés cukor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 4 dl víz
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg zselés cukor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 evőkanál rum vagy rumaroma

Elkészítés:

A kekszet kézzel összetörjük (kb. 5-6 mm-es darabokra).

A cukrot összekeverjük a kakaóval, hozzáadjuk a vizet és felforraljuk. Kb. 2 perig forrjon, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat meg a rumot.

Még melegen belekeverjük a kekszet, diót, és a zselés cukrot. Vastagabb csíkban celofánra halmozzuk, feltekerjük, szorosra fogjuk a két végénél és tömörré formáljuk.

Egy éjszakáig állni hagyjuk.

(Sokáig eláll, hűtés nélkül is.)

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti