Kekszes-tejfölös csodasüti

Kekszes-tejfölös csodasüti
Elkészítési idő
2,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg szögletes háztartási keksz
  • 500 g 20%-os tejföl (2×250 g)
  • 9 púpos evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • (15×21 cm-es tál)
  • 40 dkg szögletes háztartási keksz
  • 500 g 20%-os tejföl (2×250 g)
  • 9 púpos evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Az egyik pohár tejfölt egy tálba borítjuk, amiben meg lehet keverni. Hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot, jól elkeverjük.

A másik tejfölt is kiborítjuk és hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a kakaóport. Ezt is jól elkeverjük.

A tálba lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a kakaós tejföl 1/3 részét, majd ezt befedjük egy sor keksszel, erre ráöntjük a vaníliás tejföl 1/3 részét, és ismét egy sor kekszet teszünk rá. Erre ráöntjük a kakaós tejfölt, és rátesszük a negyedik sor kekszet. A kekszre öntjük a maradék vaníliás tejfölt és elsimítjuk.

A maradék kakaós tejfölt hosszában rácsurgatjuk és fogpiszkáló segítségével mintákat húzogatunk.

Ezután legalább 12 órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Utána megpróbáljuk keksz méretűre szeletelni (vagy ahogy sikerül). Nagyon finom és mutatós „süti”.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!