Kekszes sütemény

Kekszes sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 szelethez:
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db konzerv őszibarack (860ml)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl narancslé
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 20 db csokibevonatú vajas keksz
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db konzerv őszibarack (860ml)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl narancslé
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 20 db csokibevonatú vajas keksz

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és 3 evőkanál hideg vízzel összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kb. 12-15 percig vagy tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűlni hagyjuk.

A barackot lecsepegtetjük, vékony szeletekre vágjuk és a tésztára rakjuk (néhány cikket félreteszünk a díszítéshez).
A pudingport 6 evőkanál baracklével elkeverjük. A maradék baracklevet a narancslével felforraljuk, hozzákeverjük a pudingot és addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. A barackszeletekre öntjük, és egy órán keresztül hűtőben pihentetjük.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és eloszlatjuk a pudingon, keveset félreteszünk a díszítéshez. A tetejére fektetjük a csoki bevonatú kekszeket, erre tejszínhabot nyomunk, és a maradék barack szeletekkel díszítjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti