Kekszes hideg krémes

Kekszes hideg krémes

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg háztartási keksz

A töltelékhez:

  • 1 l tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag zselatin
  • 13 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A csokimázhoz:

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • kevés olaj

Elkészítés:

A tepsi alját kirakjuk keksszel.

A töltelékhez egy edényben összekeverjük a hozzávalókat. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.

A cukrot a margarinnal habosra keverjük, és az előző krémmel összekeverjük.

A krémtölteléket ráöntjük a tepsiben lerakott kekszre, majd a tetejére még egy réteg kekszet helyezünk.

A csokimázhoz a csokit apró darabokra tördeljük egy kis edényben, hozzáöntünk egy kevés olajat, és gőz fölött felolvasztjuk. A süti tetejére öntjük, elsimítjuk, és 1 éjszakát hagyjuk állni, hogy a keksz megpuhulhasson.

Neked ajánljuk