Kekszes csokitorta

Kekszes csokitorta
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 2 ek. kakaópor
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl feketekávé
  • 1 ek. kakaópor
  • A krémhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag főzős csokis pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg étcsokis tortabevonó
  • 1 ek. olaj
  • tejszínhab
  • 6 db tojás
  • 3 ek. kakaópor
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 40 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 1,5 dl feketekávé
  • 1 csomag főzős csokis pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg étcsokis tortabevonó
  • 1 ek. olaj
  • tejszínhab

Elkészítés:

A tészta alapanyagaiból piskótát készítünk, és forró sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.

A töltelékhez a margarint felolvasztjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük.

Megfőzzük a pudingot a krémhez. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a pudinghoz adjuk.
Keverjük össze!

A tortalapokat a töltelékkel megkenjük, kívülről bevonjuk a krémmel a tortát, a tetejét csokimázzal és tejszínhabbal díszítjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti